Persoonlijke begeleiding

Naast dat iedere locatie 24/7 begeleiding in de nabijheid biedt, krijgt iedere bewoner ook een persoonlijke begeleider. Op onze jeugdlocaties is er altijd, 24/7 begeleiding aanwezig.

ONDERSTEUNING OP MAAT

Kort gezegd is het uitgangspunt: ondersteuning bieden totdat de bewoner volledig zelfstandig in staat is om deel te nemen aan de maatschappij. De bewoner en persoonlijk begeleider bepalen samen op welke leefgebieden er begeleiding nodig is. 

Denk hierbij aan hulp:

  • om zo zelfstandig mogelijk te leven;
  • in het dagelijks leven en bij vrijetijdsbesteding;
  • bij het realiseren van een zinvolle dagbesteding;
  • bij het leggen en onderhouden van nieuwe contacten;
  • bij het ontwikkelen van vaardigheden op gebied van administratie;
  • door het voor- en/of nabespreken van moeilijke situaties;
  • bij eventuele contacten met instanties;
  • bij levensvragen: in de vorm van gesprekken over onderwerpen als bijvoorbeeld werk, relaties en spiritualiteit;
  • gericht op woonbegeleiding: regelen van het huishouden en financiën.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor zorg bij Zero&Sano? Maak dan gebruik van ons aanmeldformulier. Heb je nog vragen? Wij staan je graag te woord via +31 (0)40-211 0311.

Aanmeldformulier

DE PERSOONLIJK BEGELEIDER 

Iedere bewoner stelt samen met zijn persoonlijk begeleider een begeleidingsplan op. Gezamenlijk wordt per levensdomein het niveau van zelfredzaamheid en de behoefte aan ondersteuning bepaald. De persoonlijk begeleider bewaakt samen met de bewoner de voortgang van dit plan en stuurt op de gewenste resultaten. Elk kwartaal evalueren de bewoner en de persoonlijk begeleider samen het plan aan de hand van de zogenoemde zelfredzaamheidsmatrix (ZRM). Waar nodig worden onderdelen aangepast of bijgesteld.

De persoonlijk begeleider is ook de vaste gesprekspartner van de bewoner. De persoonlijk begeleider zal áltijd de bewoner in zijn of haar eigen kracht zetten en signaleert en ondersteunt proactief.

Onze persoonlijk begeleiders zijn vanuit compassie betrokken bij iedere bewoner en werken vanuit hun hart om hen te helpen op eigen benen te staan. 

WOONBEGELEIDING 

Overdag is op iedere locatie een woonbegeleider aanwezig. De woonbegeleider helpt met onderdelen van het dagprogramma en ondersteuningsvragen; van hulp met boodschappen tot het aanvragen van een uitkering.

Je kunt ook altijd even terecht voor een praatje, voor hulp bij ondersteuningsvragen en om de dialoog aan te gaan over specifieke wensen en behoeften. De woonbegeleider ziet er ook op toe dat de regels door iedereen worden nageleefd. Op sommige locaties is de woonbegeleiding 24/7 aanwezig. Op de andere locaties is de woonbegeleiding altijd bereikbaar.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe Zero&Sano te werk gaat? Lees alles over onze unieke werkwijze. Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact
 
Stel een vraag