Een dag bij Zero&Sano

Geen dag hetzelfde

Bij Zero&Sano is eigenlijk geen dag hetzelfde. Om een idee te krijgen van wat je ongeveer kunt verwachten, vind je hieronder een overzicht van een gemiddelde dag bij Zero&Sano. Dit programma kan per locatie verschillen.

Dagopening

Na het gezamenlijk ontbijt starten we iedere doordeweekse dag met de dagopening. Wat houdt jou op dit moment bezig? Hoe ga jij vandaag werken aan je weekdoel zodat je verder kunt groeien? Zie je ergens tegenop?
Er volgen een aantal bemoedigende woorden van je medebewoners, want zij weten als geen ander hoe spannend en nieuw het soms allemaal is; het leven in herstel. Samen door de moeilijke momenten heen en samen de mijlpalen vieren, dat zorgt voor de unieke verbinding met elkaar. Durf jij weer te dromen van een mooie toekomst? Welke stappen zijn er nodig om daar te komen? Wat wil jij nog leren? Samen gaan we aan de slag! 

Dagbesteding

Tijdens het gevarieerde dagprogramma oefenen we allerlei vaardigheden die je meteen in de praktijk kunt brengen. Wil je deze week bijvoorbeeld een lastig gesprek aangaan? Door hiermee te oefenen in een veilige omgeving wordt het makkelijker om deze tools ook in andere situaties in praktijk te brengen. Alles begint met een goede basis en dus besteden we bij Zero&Sano ook veel aandacht aan een gezonde leefstijl. Leef je lekker uit tijdens de sportsessies of ontdek hoe je met een klein budget toch lekkere en gezonde recepten kunt maken tijdens de kookgroep. 

De dagbesteding kent individuele en gezamenlijk onderdelen. Deze kunnen bestaan uit:

  • Let’s cook, kookactiviteit;
  • Let’s learn, workshops voor en door bewoners;
  • Het Lagerhuis Debat: Nieuws- en actualiteitengroep;
  • Community meeting;
  • Doelengroep; onder begeleiding en in groep het vaststellen van doelen die gekoppeld zijn aan jouw begeleidingsplan;
  • Be an artist, creatieve activiteit;
  • Sportactiviteit Stick with the winners.

Persoonlijke doelen

Na het dagprogramma is er ruimte om met je persoonlijke doelen aan de slag te gaan. Samen met je begeleider ga je op een actieve manier invulling geven aan alle belangrijke leefgebieden. Zo ontstaat er weer een gezonde balans in je leven. Door passend vrijwilligerswerk te doen kun je (nieuwe) kwaliteiten ontdekken en iets moois terugdoen voor de maatschappij. Door actief deel te nemen aan het programma focus je dagelijks op je herstel en creëer je een steunend netwerk. Investeren in de relaties met dierbaren zodat deze weer een gelijkwaardig karakter krijgen, het zijn allemaal zaken die aan bod komen. Maar ook: weer ontdekken wat jij leuk vindt, waar jij je energie in kwijt kunt en hoe je ontspanning kunt vinden. Superbelangrijke belangrijke onderdelen van je eigen weg naar herstel. Kortom, er is genoeg te doen.

Samen eten en de dag afsluiten

Voor je het weet is de dag alweer voorbij gevlogen. Kook jij vanavond of is één van je huisgenoten aan de beurt? Het avondeten is een gezellig moment om even de dag door te nemen met elkaar. Vanavond is er nog een meeting in de buurt, ga jij er met je huisgenoten naartoe? Daarna lekker afschakelen en even reflecteren in je dagjournaal. Wat heb je vandaag geleerd? Wat kun je in het vervolg anders doen? Waar ben je dankbaar voor? Dan is het nu echt tijd om te gaan slapen want voor je het weet begint er weer een nieuwe dag in herstel.

Fellowship

Natuurlijk staat er een deskundig team voor jou klaar waar je altijd terecht kunt met vragen. Onze ervaringsdeskundige begeleiders helpen je door de moeilijkste momenten heen en laten jou zien welke gezonde keuzes jij kan maken waardoor jij beter voor jezelf leert zorgen. De meeste steun ontvang jij misschien nog wel van de groep fellows die samen met jou in het huis zitten. Jullie bewandelen dit pad namelijk samen en begrijpen elkaars uitdagingen als geen ander. Daarom krijg jij ook meteen de eerste dag een buddy toegewezen. Dit is iemand die al wat langer in het traject zit en jou wegwijs maakt.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor zorg van Zero&Sano? Maak dan gebruik van ons aanmeldformulier. Heb je nog vragen? Wij staan je graag te woord op werkdagen van 9:00 uur tot 18:00 uur via +31 (0)40-211 0311.

Contactformulier
 
Stel een vraag