Zero&Sano in het kort

Voor sommige mensen die zijn behandeld voor verslaving en/of psychische problemen, is het niet altijd mogelijk of wenselijk om direct terug te keren naar huis. Zero&Sano is dan de veiligste thuishaven om verder te werken aan herstel op weg naar de volgende stap: een gezond, gelukkig en zelfstandig leven. De intensieve en doelgerichte vorm van beschermd wonen binnen een huiselijke setting maakt het concept van Zero&Sano uniek en de ontwikkeling die de bewoners doormaken groot.

AANMELDING 

Toekomstige bewoners worden aangemeld in overleg met hun behandelaar. Om een verblijf bij Zero&Sano te verantwoorden moet aan vastgestelde criteria worden voldaan. Zero&Sano is een 100% veilige, alcohol- en drugsvrije omgeving. Toekomstige bewoners moeten dan ook minimaal één maand clean zijn en de motivatie hebben om op basis van abstinentie te leven.

INTAKE

Na aanmelding vindt er een intakegesprek plaats. Hierin gaan we, eventueel samen met familie en naasten, zorgvuldig in op de individuele zorgvraag. Daarnaast bespreken we de randvoorwaarden zoals de zelfstandige bijdrage en huisregels.  

ZERO&SANO - MÉÉR DAN EEN SAFEHOUSE

Naast huisvesting in een 100% veilige drugs- en alcoholvrije omgeving, bieden we intensieve, begeleiding aan (jong)volwassenen met psychische problemen, verslavingen en/of gedragsproblemen. Dat doen we met het bieden van een beschermde woonomgeving, dagbesteding en persoonlijke begeleiding.  

Met een persoonlijk plan van aanpak werken we met de bewoner aan specifieke doelen, waardoor de bewoner aan het einde van het traject in staat is om volledig zelfstandig deel te nemen aan de maatschappij. Onze aanpak is daarbij gebaseerd op een mix van bestaande effectieve methodieken.

OP WEG NAAR UITSTROOM

Het traject van Zero&Sano staat vanaf dag één in het teken van uitstroom. Het uitgangspunt is dat bewoners binnen een jaar weer volledig zelfstandig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Daarbij is er altijd sprake van maatwerk.

VERGOEDING

In de meeste gevallen wordt het voornaamste gedeelte van de kosten die zijn verbonden aan een traject bij Zero&Sano via een WMO-indicatie vergoed. Lees meer over kosten en vergoeding.

CONTACT TIJDENS TRAJECT

Centraal vanuit ons hoofdkantoor in Waalre onderhouden wij vanaf de intake tot na de uitstroom intensief contact met de verwijzer en de gemeente van de bewoner. Wanneer nodig nemen wij proactief contact op om het dossier compleet te krijgen of deze aan te passen als de situatie daar om vraagt. 

MISSIE

In een wereld waarin het leven zich meer en meer afspeelt op een scherm dat in je broekzak past, zijn warmte, persoonlijk contact, aandacht en oprechte interesse van onwaarschijnlijk groot belang. Met name voor iedereen met psychische problemen, verslavingen en/of gedragsproblemen, die thuis niet de veiligheid vinden die ze nodig hebben om optimaal aan hun herstel te werken. Juist deze mensen verdienen een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, waar ze zich uit kunnen spreken en waar ze veilig zijn. 

Zero&Sano is dé veilige stap voor (jong)volwassenen om in een veilige, beschermde woonomgeving binnen één jaar succesvol deel te nemen aan de maatschappij.

VISIE

Zero&Sano streeft in Nederland naar landelijke dekking. Daarom bouwt Zero&Sano voortdurend aan duurzame relaties met gemeenten en andere samenwerkingspartners.

(Jong)volwassenen door heel Nederland op weg helpen naar een zelfstandig, onafhankelijk en gelukkig leven, zonder middelen en psychische problemen.

Vragen

Meer weten over specifieke aspecten met betrekking tot de zorg die Zero&Sano biedt? Neem contact met ons op via +31 (0)40 211 0311 of het contactformulier.

Contactformulier
 
Stel een vraag