Kosten en vergoeding

In de meeste gevallen vergoedt de gemeente het voornaamste gedeelte van de kosten die zijn verbonden aan een traject bij Zero&Sano via een WMO-indicatie. Vanzelfsprekend ondersteunen wij toekomstige bewoners graag bij de aanvraag van een WMO-indicatie voor zorg bij Zero&Sano.

MAATWERKVOORZIENING

In veel gevallen geeft de gemeente een WMO-indicatie af op basis van een maatwerkvoorziening, inclusief de componenten woon- en leefgeld. De gemeente vergoedt dan de huur en een deel van het levensonderhoud. Kosten voor bijvoorbeeld openbaar vervoer, uitjes en dergelijke zijn voor eigen rekening.

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) 

Andere gemeenten vergoeden de zorg bij Zero&Sano in de vorm van een PGB. Dan moet de bewoner, over het algemeen, iemand uit zijn netwerk aanwijzen om gezamenlijk de verantwoording te dragen voor de besteding van dit budget. In dit geval zijn de kosten voor levensonderhoud, net als de kosten voor boodschappen, openbaar vervoer, uitjes, persoonlijke verzorging én de huur van de accommodatie volledig voor rekening van de bewoner. De kosten voor de zorg worden vergoed vanuit het PGB.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over de kosten, het aanvragen van een WMO-indicatie of een PGB? Neem dan contact op via het contactformulier. We helpen graag.

Contactformulier
 
Stel een vraag