Wat is Zero&Sano?

Na een behandeling voor verslaving en/of psychische problemen, is het niet altijd voor iedereen mogelijk of wenselijk om direct terug te keren naar huis. Zero&Sano is dan de veiligste thuishaven om verder te werken aan herstel op weg naar de volgende stap: een gezond, gelukkig en zelfstandig leven. De intensieve en doelgerichte vorm van beschermd wonen binnen een huiselijke setting maakt het concept van Zero&Sano uniek en de ontwikkeling die de bewoners doormaken groot. 

Intensieve begeleiding door Zero&Sano

Ons team van gedreven professionals helpt onze bewoners hun unieke kwaliteiten te ontdekken. We stimuleren iedereen die bij ons verblijft hun eigen toekomst te bepalen. Dit doen we door intensieve begeleiding op het gebied van mentale gezondheid, maar ook door middel van praktische ondersteuning op het gebied van woonruimte, werk, een gezonde omgeving en financiën. In verschillende huizen door heel Nederland helpen wij jaarlijks honderden (jong)volwassenen vanaf 16 jaar op weg naar een nieuw leven.

Aanmelden

Wil je je aanmelden bij Zero&Sano? Wij helpen je graag verder. Je kan je telefonisch aanmelden via +31 (0)40 211 0311 of je kunt gebruik maken van ons aanmeldformulier.

Aanmeldformulier

Op eigen benen staan

Het traject van Zero&Sano staat vanaf dag één in het teken van uitstroom. Het uitgangspunt is dat bewoners binnen een jaar weer volledig zelfstandig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Daarbij is er altijd sprake van maatwerk.

Vraaggericht en resultaatgericht

Sinds 2013 ondersteunen we onze bewoners met vraaggerichte ondersteuning en resultaatgerichte uitvoering van zorg om weer zelfstandig deel te nemen aan de maatschappij.

Aandacht voor individuele behoeften én talenten

Heb jij gewoon wat aanmoediging nodig? Of knap jij juist op van sportieve of creatieve activiteiten? Of misschien werkt een flinke confrontatie of een zet in de rug voor jou het best. Wij zorgen sowieso voor een veilig woon- en leefklimaat. De aanpak is afgestemd op jouw individuele behoeften én talenten.

IJzersterk

Onze aanpak is direct, onze mentaliteit is ‘hands-on’. Ons beleid is duidelijk: het gebruik van middelen is niet toegestaan. Zero tolerance. Wij zijn ijzersterk in combinatie wonen, leren, dagbesteding en werk.

Hoe we doelen bereiken

Met compassie, eerlijkheid, individuele aandacht, professionaliteit, doelgerichtheid, veiligheid en respect bereiken we doelen. We houden intensief contact met huisartsen (poortwachter), psychologen en andere behandelaren. Als het nodig is verwijzen wij door.

Toonaangevend

Zero&Sano heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke sociale dienstverlener en werkgever met meer dan 50 geweldige medewerkers. Bij oprichting was dienstverlening rondom verslaving het belangrijkste thema. Nu zijn we toonaangevend op het gebied van verantwoorde WMO-zorg op het gebied van beschermd en begeleid wonen, psychische ondersteuning en dagbesteding.

Locaties door heel Nederland

Op dit moment heeft Zero&Sano tientallen locaties door heel Nederland waar honderden bewoners werken aan hun verdere herstel.

Meer weten?

Wil je weten hoe Zero&Sano te werk gaat? Lees alles over onze unieke werkwijze of bekijk onze folder. Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact
 
Stel een vraag